CNN: uskumatu, afroameeriklasest president!

20. jaanuar 2009, 13:36

Me ei suuda seda ikka veel uskuda, aga
hakkame selle mõttega harjuma: afroameeriklasest USA president, kirjutab CNNi
uudisteankur ja reporter Jonathan Mann CNNi veebiküljel.

Kuigi täna ametivande andev USA uus president Barack Obama üritas oma valimiskampaanias rassiküsimust mitte esile tõsta, tähendas tema valimine Valgesse Majja siiski paljude jaoks midagi enamat kui lihtsalt ühte järgmist presidenti.

Jonathan Mann meenutab New York Times'i ajakirjaniku Katharine Seelye üht artiklit, mis toob välja mitu sümboolset detaili. Nii toimub uue presidendi ametisse pühitsemine orjade ehitatud Kapitooliumis. Kolides Valgesse Majja, avaneb presidendile vaade üle kunagi orjaturg olnud pargi Lincolni Memoriaalile, mis on pühendatud presidendile, kes vabastas orjad.

Jonathan Manni hinnangul on Barack Obama ametisse pühitsemine sündmus, mida on raske üle hinnata. Manni artiklile kirjutatud kommentaarides tänavad inimesed jumalat, et nende silmad on sellist asja näha saanud.

Praegu on Valge Maja ette kogunenud juba tuhanded ja tuhanded inimesed, et jälgida kell 17 algavat presidendi ametisse pühitsemise tseremooniat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. January 2009, 15:06
Otsi:

Ava täpsem otsing