Swedbank: plaanid muudatusi varaga, fikseeri lühiajaliselt laenuintress

22. jaanuar 2009, 11:02

Juhul kui on plaanis ostetud vara kas müüa,
vahetada või ka osaliselt laenusummat tagastada, soovitame laenuintressi
lühiajaliselt fikseerida.

"Kindlasti tasuks kliendil mõelda pikemaajalise intressi fikseerimise puhul tõenäosust, kas pikemas perspektiivis soovitakse ostetud varaga muudatusi teostada, kas müüa, osaliselt laenusummat tagastada või vara vahetada," soovitas ütles Swedbanki pressiesindaja Kristi Künnapas, pidades silmas erakliente. "Eelpool toodud juhtumeid arvestades soovitame lühiajalisi intresside fikseerimise võimalusi."

Künnapase sõnul tunnevad kliendid huvi erinevate laenutingimuste vastu, sealhulgas ka intressi ja fikseerimisega seotud võimaluste vastu. Lisaks 6-kuulisele Euriborile on tema sõnul võimalik fikseerida laen ka pikemaks ajaks - üheks, viieks, kümneks, aga ka viieteistkümneks aastaks.

„Suurem osa kliente kasutavad laenulepingus 6-kuulise Euribori võimalust,“ märkis pressiesindaja. „Umbes 10 protsenti meie klientidest fikseerivad viieks aastaks ning üle viie aasta fikseerijaid on väga marginaalne osa.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. January 2009, 11:14
Otsi:

Ava täpsem otsing