Lind: Merrill Lynchi analüüs järjekordne saelaud Vändrast

Mait Jüriado 27. jaanuar 2009, 17:14

Hansapank Marketsi aktsiaturgude osakonna
juhataja Lauri Lind tänasele Merrill Lynchi Swedbanki hinnasihile ning
analüüsile palju tähelepanu ei pööraks, sest praegu tuleb igasuguseid analüüse
pankade kohta nagu Vändrast saelaudu.

"Praegu on ettevõtte väärtusi hinnates väga kähku võimalik jõuda äärmuslike numbriteni. Ilmselt on Merrill läinud seda teed, et arvestanud hinnasihti sisse selle 33%-lise devalveerimistõenäosuse ja jõudnud sellise hinnasihini," kommenteeris Lind Merrilli Swedbanki hinnasihi alandust. "Ma usun, et kui devalveerimisoht kõrvale jätta, siis millegipärast usun, et hind oleks tõenäoliselt mingi kaks korda kõrgemalt. Kusagil seal 60 kandis."

Linnu arvates on praeguses keskkonnas lihtsam ja poliitiliselt õigem olla analüütik, kes müüb negatiivset stsenaariumi. "Keegi praegu valgust tunneli lõpus ei näe. See näitab, et me hakkame jõudma madalpunktile lähemale. Kui me juba madalpunktis oleme, siis tavaliselt on kisa kõige kõvem ja eeldused kõige negatiivsemad," lisas ta.

"Swedbanki raamatupidamisväärtus võib küll alaneda selle ja järgmise aasta jooksul halbade laenude tõttu, kuid ma kindlasti ei usu, et nad nii suured tulevad. Swedbanki hind 29 Rootsi krooni eeldaks tõesti seda, et see Balti riikide valuutade devalveerimine toimuks ja toimuks mitte selline pisike 10-15% vaid vähemalt pool väärtusest," ütles Lind.

Linnu sõnul ei saa praeguses turuolukorras kedagi väga tõsiselt võtta ja igaüks peaks vaatama ja analüüsima iseenda seisukohast asjad läbi. "Selline sõltumatu analüüs pigem ei toimi sellises keskkonnas eriti hästi, sest prognoosida on täna väga-väga raske. Ma Merrill Lynchi analüüsile väga palju tähelepanu ei pööraks. Praegu tuleb igasuguseid analüüse pankade kohta nagu Vändrast saelaudu," lisas Lind.

Linnu sõnul peaks olukorda vaadates Eesti vastu pidama küll aastakse või poolteist, ennem kui laenama peaks minema.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. January 2009, 22:27
Otsi:

Ava täpsem otsing