Andres Sutt: devalveerimine ei anna Eestile midagi

29. jaanuar 2009, 14:38

Devalveerimine ei anna Eestile midagi, kuna
muudaks odavamaks vaid tööjõu hinda, ütles Briti-Eesti Kaubanduskoja seminaril
Eesti Panga asepresident Andres Sutt.

"Devalveerimine vähendaks vaid tööjõu hinda, kuid kõik muu jääks samaks, kuna see on meil imporditud," rääkis Sutt. "Seetõttu oleks krooni devalveerimine suur viga. Tööjõu hinnal pole tähtsust, kui teeme vale äri vales kohas," lisas ta.

Sutt loetles tänasel finantspoliitika seminaril esinedes ujuva valuutakursiga riike, kelle majandus on sellest hoolimata globaalses finantskriisis kõvasti räsida saanud. Nii pole vaba kursiga rahvusvaluuta aidanud näiteks Islandit, Suurbritanniat ega Ameerika Ühendriike. Seevastu on Singapur fikseeritud valuutakursiga tervelt 30 aastat hakkama saanud, lisas ta.

Suti sõnul peab fikseeritud valuutakursiga kaasnema vaba majandus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. January 2009, 14:38
Otsi:

Ava täpsem otsing