EA Reng: viletsal turul on suur välisosalus oht

20. veebruar 2009, 17:40

Rootslaste osaluse suurenemine
projekteerimisfirmas Sweco praegu midagi ei muuda, kuid ettevõtte halvema
käekäigu korral on neil eestlastest kergem lahti öelda, ütles EA Reng AS
juhatuse liige Hillar Joon.

Joon kommenteeris Sweco liikumist enamus osas rootslaste kätte, et firma juhtimises ei tohiks see midagi muuta.

"Pärast kolme firma ühinemist on kogu aeg teada olnud, et Sweco on rahvusvahelise taustaga firma. Nii palju kui tean, on firmat kogu aeg Rootsist dirigeeritud. Tänane uudis väga palju ei mõjuta," sõnas ta.

"Aga kui laiemalt vaadata, ega Eesti turul samasuguse suurusega firmasid praegu palju ei ole. Meie oleme nüüd suutnud ka neile enam-vähem suuruse poolest konkurentsi pakkuda ning K-Projekt on ka samas klassis," rääkis Joon.

"Konkurentsis hinna osas tunda pole, et keegi Eesti turul Rootsi hindadega oleks. Sweco on siin ikkagi kohalike turuhindadega," lisas ta.

"Me oleme seda meelt ja peame seda enda tugevuseks, et me oleme kohalik firma. Võidakse väita, et Sweco on Rootsi taustaga firma ja neil on kergem rahvusvahelist tööd saada," märkis ta. "Aga teisest küljest on risk see, et kui halvad ajad tulevad, siis Rootsi omanikud võivad otsustada, et miks Eestis seda firmat ikka hoida," leidis juhatuse liige. Seetõttu pole tema sõnul töötajate jaoks suur välisosalus ettevõttes nii kindel. Lihtsalt omanikud otsustavad, et Eesti ei kuulu enam nende huviorbiiti ja firma võidaksegi kinni panna. See on küll spekulatsioon, aga see võib nii juhtuda, lisas Joon.

Samas tõi ta näite: „Nii nagu tegi SAS Estonian Airiga, kui selgus, et olukord läheb kehvemaks, tekkis küsimus – milleks meile seda vaja on.

"Meie puhul on see selge, et Eesti on meie koduturg. Kuigi me ka väljapool Eestit töid teeme, otsused tehakse Tallinnas," ütles Joon.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. February 2009, 17:40
Otsi:

Ava täpsem otsing