Maksuameti trikitamine kergitas keskmist palka?

25. veebruar 2009, 12:16

Maksumaksjate Liidu juhi Lasse Lehise
hinnangul võis IV kvartali 13 100-kroonist keskmist palka kergitada Maksu-ja
Tolliameti kaheldava väärtusega koondamiste skeem.

"Töötaja koondamise korral ei maksta talle koondamistasu mitte tema keskmise palga vaid ametipalga järgi. Maksu-ja Tolliametis oli aga niimoodi, et maksti preemiat ja kõikvõimalikke tulemus - või lisatasusid eraldi juurde. Skeemi järgi oli töötaja koondamistasu pool saadavast rahast ja ülejäänud pool kirjutati kokku lisatasudest. Kui töölepingu seaduse järgi makstakse koondamistasu töötaja keskmise palga järgi, siis avaliku teenistuse seaduse järgi peaks koondamistasu maksma vaid keskmise ametipalga ulatuses. Et ametipalk on avalikus sektoris tavaliselt väga madal, siis otsustatagi, et osadele töötajatele makstakser ikkagi nende lisa-ja tulemustasud ka välja," meenutab Lehis.

Maksu-ja Tolliamet kaotas eelmise aasta lõpus umbes 350 ametikohta. Koondamisteate sai 167 inimest, ülejäänutele pakuti uusi töökohti organisatsiooni sees.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. February 2009, 09:22
Otsi:

Ava täpsem otsing