BÖRS: Nokia alla 7 euro, Swedbank pluss 10%

09. märts 2009, 11:26

Nokia aktsia hind kukkus juba reedel alla
psühholoogiliselt olulise 7 euro taseme, täna langus jätkus, tund aega
pärast Helsingi börsi avamist oli aktsia 2 protsendiga miinuses.

Nokia aktsiale on survet avaldamas Apple, mille kasumiprognoose lengetas reedel investeerimispank JP Morgan, kirjutab Kauppalehti. Samas on majanduslehe sõnul osa analüütikuid Apple’i suhtes optimistlikud, vaid HSBC pank alandas aktsia hinnasihti varasemalt 25 eurolt 11 eurole, mis on selgelt kõrgem kui praegune turuhind. Nokia aktsia hind oli kella 11 ajal 6,75 eurot.

Stocsholmi börsi tegija oli hommikul Swedbank, mille aktsia hind hüppas hommikul üle 10 protsendi. Baltimaade suurima panga omanik teatas, et ei kavatse sel aastal dividende maksta. Kokkuleppe kohaselt saab panga suuromanikuks kindlustusfirma Folksam, mille kaudu saab pangas osaluse ka Rootsi riik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. March 2009, 11:55
Otsi:

Ava täpsem otsing