Äripäev vähendab töötajate palka

16. märts 2009, 16:48

Äripäev kavatseb vähendada solidaarselt
kõigi töötajate palku, tagamaks ettevõtte ladus majandamine langeval turul.

Palgavähendamise aeg ja suurus selgub Äripäeva peadirektori Igor Rõtovi sõnul hiljemalt aprillikuu jooksul. "Oleme otsustanud, et see puudutab ühetaoliselt kõiki fikseeritud palgaga töötajaid peadirektorist ja peatoimetajast peale hakates. Äripäev on lõpule viimas sisemisi ümberkorraldusi ja valmistub aktiivselt turgu haarama nii uute toodete kui paindlikuma müügi abil. Firma kaalub mitmeid ülesostmisi," rääkis Rõtov.

Peadirektori sõnul on ettevõte olnud aasta alguses kerges kasumis, mida ta hindab heaks saavutuseks, arvestades reklaamituru enam kui kahekordset kukkumist jaanuaris- veebruaris - märtsis.

„Vähendasime sügisel ettevõtte kulubaasi 30%, mis on hoidnud jätkuva languse ajal firmat kasumis ka 2009. aasta esimestel kuudel. Usun, et meie majanduslik seis on parem kui mistahes teisel trükimeediaettevõttel Balti riikides,“ märkis Rõtov. "Samas pärsib nullkasumiga töötamine meie investeerimisvõimalusi ja kaotab ära reservid, juhuks kui olukorda peaks veel järsult halvendama. Töökohtade vähendamine on üksikutes lõikudes veel võimalik, kuid suurt kokkuhoidu sealt ei saavuta."

Äripäev planeerib 2009 aasta käibeks 165 miljonit krooni ja kasumiks 22 miljonit krooni. Väga halva turukonjunktuuri puhul arvestab firma ka käibe langemist 140 miljoni ja kasumi langemist 6 miljoni kroonini. Aastal 2007, majandustõusu tipul, oli firma käive 233 miljonit ja kasum 42 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. March 2009, 16:55
Otsi:

Ava täpsem otsing