Leedu suurendab kvooti IMFis

08. aprill 2009, 11:51

Leedu valitsus on otsustanud suurendada oma
kvooti Rahvusvahelises Valuutafondis, mis suurendab võimalusi IMFilt laenu
saada.

Leedu suurendas kvooti valuutafondis 144,2 miljonilt SDRilt (IMFi arveldusühik, mis vastab 3,85 litile ehk 1,1124 eurole) 183,9 miljonile, teatas täna Leedu valitsus. Otsuse peab veel kinnitama Leedu parlament.

Leedu on seni öelnud, et püüab hakkama saada ilma IMFi abita. Samas ei ole valitsus välistanud fondi abi kasutamist, vahendas Bloomberg.

Eesti Pank kommenteeris, et Leedu samm on osa IMFi reformist, mille järgi suurendatakse arenevate riikide hääleõigust ja sellega seotud kvoodi osakaalu fondis, et peegeldada täpsemalt riikide majanduste osakaalu maailmas. Ka Eestil seisab ees kvoodi suurendamine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. April 2009, 12:47
Otsi:

Ava täpsem otsing