Analüütiku prognoos Tallinki tulemuste kohta läks osaliselt täppi

16. aprill 2009, 18:25

Äripäeva analüütik Tarvo Vaarmets, kes
paari päeva eest Tallinki tulemusi prognoosis, möönis, et osa prognoosidest läks
täppi, osa mitte.

„Ootasin kütusekulu ja tarbimise kahanemist, aga ei oodanud intressikulu jätkuvat suurenemist ja reisijate arvu kasvu suutmatust kaubavedude langust tasakaalustada. Nii suurt kahjumit ei uskunud,“ rääkis ta.

Oodatult avaldasid Vaarmetsa sõnul teise kvartali tulemustele negatiivset mõju Rootsi krooni ebasoodne liikumine ja reisijate vähenenud tarbimine, mis annab suure osa Tallinki kogukäibest.

Positiivse poole pealt võis oodata ka kütusekulu kahanemist, lisas ta. „Negatiivse üllatuse valmistasid aga reisijate arvu kasvu suutmatus tasakaalustada kaubavedude nähtavat langust ning intressikulude jätkuv suurenemine 8,4 protsenti,“ tõi Vaarmets välja.

„Lähikvartalitel peaks pilt siiski roosilisemaks muutuma, sest eeldatavalt väheneb kütusekulu aastatagusega võrreldes veelgi suuremas ulatuses, intressikulu peaks viimaks langema hakkama ning ka kaubavedude osatähtsus väheneb,“ uskus Vaarmets. Küll aga teeb teda murelikuks veebruaris ja märtsis nähtud reisijate arvu ilusa kasvu kadumine ning kaubavedude languse jätkumine, mis koos tarbimise vähenemisega mõjub halvasti käibele.

Tallinki aktsia hind langes täna 6,25 protsenti, langedes 4,7 krooni peale. Aktsiaga kaubeldi 14,8 mln krooni eest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. April 2009, 20:41
Otsi:

Ava täpsem otsing