Vaid iga kolmas koondamine riigiasutustes puudutas inimest

19. mai 2009, 12:14

Rahandusministeeriumi koostatud värskest
riigiasutuste palgauuringust selgub, et 2008. aastal koondati riigiasutustes
kokku 3000 ametikohta, kuid kaks kolmandikku neist olid täitmata.

Reaalselt koondati vaid 1000 inimest ehk vaid 0,6% avalikus sektoris töötavatest inimestest.

"2008. aastal koondati riigiasutustes ja põhiseaduslikes institutsioonides kokku ca 3000 kinnitatud ametikohta, nendest ligi 1000 ametikohta olid täidetud ametikohad," seisab rahandusministeeriumi kodulehel 15. mail avalikustatud uuringus.

Ministeerium toob välja ka selle, et kinnitatud ametikohtade arv võrreldes 2007. aastaga mullu vähenes, kuid mitte märkimisväärselt-kõigest 3%.

"Kuigi valitsemisalades koondati eeltoodust suuremas mahus ametikohti, siis loodi asemel ka uusi ametikohti, mis kokkuvõttes ei anna alust positiivse hinnangu andmisele ametikohtade vähendamisele," nendib ministeerium.

"Kinnitatud ametikohtade vähendamise osakaalu täpsem analüüs näitab, et kuigi mõned asutused on analüüsinud ametikohtadel täidetavaid funktsioone ning asunud tõstma töö efektiivsust vähemate ametikohtadega, siis enamik ministeeriume ei ole enda valitsemisalades veel vastavaid ümberkorraldusi tegema asunud. Enim on koosseisu optimeeritud rahandusministeeriumi ja siseministeeriumi valitsemisalas ning Välisministeeriumis."

2008. aastal oli töötas avalikus sektoris 23,7% kõigist Eestis hõivatutest ehk 155 500 inimest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. May 2009, 15:23
Otsi:

Ava täpsem otsing