Ivari Padar: Ligi on loogiline valik

03. juuni 2009, 13:19

Eksrahandusminister Ivari Padari sõnul on
Jürgen Ligi nimetamine uueks rahandusministriks igati loogiline samm.

"Ega siin mingit üllatust ole, sest ega inimeste ring, kes sellel postil olla võiksid, on ju suhteliselt kitsas," ütles Padar Reformierakonna ministrivalikut kommenteerides. "Kuna Ligi on rahanduskomisjoni esimehena kõik need kaks aastat kõikides protsessides osaline, mis eelarvet puudutavad, on temal seda positsiooni küllaltki lihtne üle võtta," lisas ta.

Väga suurt mängumaad otsuste suhtes uuel rahandusministril Padari sõnul paraku pole. "Ega siin mingit galaktikat valikute vahel pole. Need valikud on põhimõtteliselt juba kõik valitsuskabinetist läbi käinud ja nende vahel peab uus koalitsioon oma otsused tegema, et eelarvet 3% miinuse piirides hoida," rääkis Padar. Tema hinnangul on täna kõige olulisem siiski see, et riigi rahakott oleks jätkusuutlik.

Kuivõrd Jürgen Ligile omane pehmelt öeldes karm väljendusviis rahandusministrile kasuks tuleb, on Padari sõnul raske öelda. Eelkõige vajab rahandusminister keerulistes oludes aga tasakaalukust, märkis ta. "Mina soovin oma järeltulijale siiralt edu ja jõudu, sest riigi rahakoti hoidmine pole kerge ülesanne ja puudutab meid kõiki," lisas Padar.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. June 2009, 18:01
Otsi:

Ava täpsem otsing