Raadiosaade: Paet saab enne sügist peaministriks

13. juuni 2009, 13:27

Veel enne sügist saab Eesti uue valitsuse,
mille moodustavad Keskerakond ja Reformierakond ning Andrus Ansipi asemel võib
peaministriks tõusta Urmas Paet, öeldi raadiosaates "Rahva teenrid".

"Üks on selge – vähemusvalitsus Eesti riigis kahte aastat nüüd küll võimul ei ole," ütles rahvusringhäälingu uudistejuht Urmet Kook ning pakkus kaassaatejuhile Sulev Valnerile kihlvedu, millest viimane küll loobus.

"Tõehetk saabub juba pärast kohalikke valimisi, mille järel vaadatakse, kuidas mingite erakondade toetused on liikunud," rääkis Kook Vikerraadios.
"Keskerakonnal tekib pärast kohalikke valimisi väga suur šanss, seda enam, et kohalikel valimistel erinevalt europarlamendi või riigikogu valimistest saavad hääletada ka mittekodanikud – venekeelsete valijate kaart on palju jõulisem kui teistel valimistel," rääkis ta.

Koogi sõnul saab uus valitsusliit tekkida vaid Keskerakonna osalusel. "On kaks varianti, kas siis Keskerakond, IRL ja keegi kolmas või Keskerakond ja Reformierakond. Tõenäolisem on see teine, kuna see on pragmaatilisem valitsusliit," märkis ta.

Kui sünnib Keskerakonna ja Reformierakonna valitsusliit, siis peaminister Andrus Ansip ei saa Koogi ütlusel selles valitsuses jätkata – see on Keskerakonna üks peamisi tingimusi. "Kui vaadata Reformierakonna pinki või ka inimeste ambitsioone, siis peale Urmas Paeti polegi kedagi tulemas," lisas ta.

Teised saates osalenud ajakirjanikud Heidit Kaio ja Sulev Valner pakkusid, et Reformierakonna eesmärk polegi laveerivat vähemusvalitsust pinnal hoida, vaid arvestatakse juba peatse uue valitsusega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. June 2009, 18:06
Otsi:

Ava täpsem otsing