Kullafondid on kaotamas sära

31. juuli 2009, 20:49

Juunis kahanesid kullapositsioonide mahud
kulda investeerivatesse börsil kaubeldavatesse fondidesse (ETF), kirjutab The
Wall Street Journal.

Osa eksperte ütleb, et tegemist on ajutise nähtusega, teised aga kinnitavad, et vähemalt osaliselt peaks fakt parema muretsema neid investoreid, kes usuvad kulla hinna tõusu, kirjutab majandusleht.

Barclays Capitali väärismetallide analüütik Suko Cooper kinnitas ajalehele, et nende poolt jälgitavas 15 kulla indeksfondist kahanesid juulis kulla positsioonid 40 tonni võrra 1659,4 tonnini. Positsioonide kahanemine toimub suurima kiirusega alates eelmise aasta aprillist.

Suurima kullafondi, SPDR Gold Trust (sümbol:GLD) positsioon kahanes alates juuni lõpust kuni selle kolmapäevani 47,68 tonni võrra, kolmapäeval kukkus see veel tervelt 10,38 tonni võrra 1072,82 tonnini.

Cooperi sõnul oli börsil kaubeldavate kullafondide ostud esimeses kvartalis pretsedenditud. Ainuüksi eelpoolnimetatud fondil kasvasid netopositsioonid 347,21 tonni võrra. Cooperi sõnul on kullafondidesse investeerijad peamiselt „osta ja hoia“ strateegiaga, aga mitte spekulandid. Tema sõnul on hakanud tänu majanduse pöördele paremuse poole ning aktsiaturgude tõusule, toimuma investeeringute väljavool kullafondidest.

Täna on kullafondi SPDR Gold Trust osaku hind kerkinud 2,28 protsenti 93,71 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. July 2009, 20:49
Otsi:

Ava täpsem otsing