Volvo sõiduautode tootmine varsti hiinlaste käes

06. august 2009, 09:39

Hiinlased on valmis Volvo sõiduautode
tootmise ära ostma, kuulutab Rootsi majanduslehe Dagens Industri tänane
esikülg.

Leht kirjutab, et Hiina autotootja Geely on lõpusirgel oma pakkumisega Volvo sõiduautode tootmise äraostmiseks. Hiina autotootja kõrval on lehe andmeil konsortsiumis ka üks Rootsi investor ning vähemusosaluse omanikuks jääks ka Volvo praegune omanik Ford.

Augustikuu jooksul peaks Fordi juhtkond otsuse langetama ja Volvo sõiduautode divisjoni ostja nime välja hõikama.

Hiinlaste Geely’t nõustab investeerimispank Rothschild, kus nõukogu ase-esimees on endine Volvo nõukogu esimees Pehr G Gyllenhammar. Panga nõunikuna töötab ka endine Volvo sõiduautode osakonna juht Hans-Olov Olsson.

Geely on esitlenud hästi koostatud plaane Volvo sõiduautode tootmise võimalikust tulevikust, kirjutab leht. Plaanis on arendada ja tugevdada Volvo sõiduautode tootmist Rootsis ja Belgias ning „kauba peale“ tuleb hästi sissetöötatud müügivõrk Hiina turul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. August 2009, 09:39
Otsi:

Ava täpsem otsing