Danske Banki kasum kahanes kaheksa korda

11. august 2009, 11:53

Sampo Panga emafirma Danske Bank teenis 0,1
miljardit eurot kasumit esimesel poolaastal, eelmisel aastal samal ajal oli
kasuminumber veel 0,8 miljardit eurot.

Danske märgib oma pressiteates, et tulemusi ei saa lugeda rahuldavaks, kuid need on aktsepteeritavad, arvestades keerulist makromajanduslikku olukorda. Danske Bank pidi kolme kuu kahjumina vastu võtma 111 miljonit eurot (828 miljonit Taani krooni), samal ajal ootas konsensus näitajaks 42 miljoni euro (311 miljoni Taani krooni) suurust kasumit.

Panga käive kasvas 48% 4,3 miljardi euroni, mis on suurim poolaasta tulemus läbi aegade. Kasv saavutati eeskätt tänu Danske Marketsi erakordselt suurele sissetulekule. Panga peamine sissetulekuallikas ehk pangandustegevus kasvas sel perioodil tagasihoidlikult.

Keerulised majandustingimused tegid laenude allahindlused hädavajalikuks. Kokku hindas grupp alla laene 2 miljardi euro eest.

Grupp on toetanud oma maksejõulisi kliente. Näiteks Taanis said 90% laenutaotluse esitanutest ka laenu.

Teise poolaasta tulemused sõltuvad suures osas makromajanduslikest arengutest grupi olulisematel turgudel ja trendidest kapitaliturgudel. Laenu allahindluse tase jääb kõrgeks, prognoosib pank.

"Tulemused on ootuspärased. Tänu grupi suurele sissetulekule suudab Danske vastu pidada suurtest kahjudest hoolimata. See on vajalik pikaks veninud majanduselanguse puhul. Majandusindikaatorid on viimasel ajal viidanud stabiliseerumisele, kuid madalal tasemel ning selget trendi pole veel näha," ütles panga tegevjuht Peter Straarup.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. August 2009, 16:49
Otsi:

Ava täpsem otsing