Trigon: pärast rallit pole palju välisinvestoreid näha

18. august 2009, 16:49

Kõige suurem risk on see, et Lääne turud
lähevad pärast kõva rallimist alla, investorid hakkavad ka teistel turgudel
riske vältima ning siis ei ole väga palju välisinvestoreid näha, kes Balti
turule tuleksid, arvas Trigon Capitali fondijuht Heiti Riisberg.

Ma oleksin ettevaatlik igasuguse kvantifitseerimisega, on see 10%, 5% või 15%, kommenteeris Riisberg Swedbanki poolt väljaöledut, et Balti aktsiad võivad tõusta kolme kuuga 10%.

"Ma arvan, et välisinvestorid tulevad küll turule, küsimus on ainult selles, millal nad tulevad," arvas Riisberg ja lisas, et pigem on kõige suurem risk see, et Lääne turud lähevad pärast kõva rallimist alla. Riisbergi sõnul hakkavad sellisel juhul investorid ka teistel turgudel riske vältima ning siis ei ole väga palju välisinvestoreid näha, kes Balti turule tuleksid.

"Samas kui Lääne-Euroopa ja USA turud lähevad stabiilsemaks, raha sissevool turgudele jätkub, siis hakatakse järjest uusi võimalusi otsima, kuhu tulla, kus uusi positsioone võtta." Sellisel juhul on Baltikum tõepoolest väga heal positsioonil, kuna Baltikumi turg ei ole selle ralliga kaasa läinud, arvas Trigon Capitali fondijuht.

"Kui mõni suurem fond on ostmas või müümas, näiteks suur investor on otsustanud müüa, siis Balti turg võib väga tugevalt alla tulla," lisas Heiti Riisberg ja lisas, et iseenesest nii, kui hakkavad ka reaalmajanduses positiivsed numbrid tulema, on välisinvestorid positsioone võtmas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2009, 17:10
Otsi:

Ava täpsem otsing