Almunia: pangandussektorist tuleb veel halbu uudiseid

03. november 2009, 14:20

Euroopa Komisjoni rahandusvolinik Joaquin
Almunia ütles, et ta näeb halbu uudised tulemas Euroopa pangandussektorist, kuna
pankade krediidiandmine on endiselt nõrk, kirjutas Bloomberg.

"Finantsturud on muutumas paremaks paljudel juhtudel, kuid pangandussektor on endiselt habras ning krediidiandmine seisab paigal ning see on halb uudis. Krediidivool on nulli lähedal ning osadel juhul isegi negatiivne," ütles Almunia Brüsselis toimunud pressikonverentsil.

Euroopa Komisjon teatas täna, et edasised kahjud pangandussektoris võivad laenude ja tagatise mahakandmise tõttu jääda vahemikku 200-400 miljardit eurot (kuni 6,2 triljonit krooni) aastatel 2009-2010. "Kuigi on veel ebakindel kahjude täpne suurus, võib edasisi kahjusid pidada sektorile oluliseks," seisab komisjoni raportis.

Bloombergi andmetel on 2007. aasta keskpaigast Euroopa finantsinstitutsioonide kahjud ulatunud 500 miljardi dollarini (5,3 triljonit krooni).

Euroliidu majandus on siiski stabiliseerumas, leiab Almunia. "Situatsioon on stabiliseerumas ning isegi paranemas. On veel ebakindlust ning hoiatavaid märke, mida tuleks arvesse võtta," rääkis Almunia kahe aasta väljavaadetest.

Euroopa Komisjoni rahandusvolinik Joaquin Almunia Euroopa Komisjoni rahandusvolinik Joaquin Almunia

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. November 2009, 17:09
Otsi:

Ava täpsem otsing