EL käivitab Eesti-Läti-Vene koostöö programmi

Indrek Kald 19. november 2009, 13:09

Eile kirjutasid Euroopa Komisjoni ja Venemaa esindajad ELi-Vene tippkohtumisel Stockholmis alla piiriülese koostöö programmi rahastamiskokkuleppele.

Eesti, Läti ja Venemaa piirialade vahelist koostööd edendava programmi kogueelarve on koos kaasrahastamisega üle 73 miljoni euro (1,14 miljardit krooni).

Abikõlblikes piirkondades hakatakse ellu viima majandusliku ja sotsiaalse arengu ühisprojekte. Tähelepanu pööratakse ettevõtlusele ja kaubavahetusele, transpordiküsimustele, info- ja sidetehnoloogiale, teadusuuringutele ja turismile, teatas Euroopa Komisjon.

Programmi eesmärgiks on lahendada ühiseid probleeme, mis on seotud keskkonna, looduskaitse, taastuvenergia, kultuuri ja ajaloolise pärandi kaitsega. Kodanikuühiskonda kaasavate projektide puhul ning kultuuri, hariduse, tervishoiu ja spordi valdkonna ettevõtmistes pannakse rõhk inimestevahelisele koostööle.

Eesti-Läti-Venemaa programmi ühine juhtorgan hakkab tegutsema Läti regionaalarengu ja kohalike omavalitsuste ministeeriumis. Ühine juhtorgan vastutab programmi igapäevase töö ja finantsjuhtimise eest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. November 2009, 16:09

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing