BÖRS: Austraalia pani Aasia tõusma

Romet Kreek 25. november 2009, 09:59

Kaevanduskompaniide ja autotootjate aktsiad tõmbasid aktsiaturgu üles, kui Austraalia keskpank rääkis, et majandus on sisenenud uude tõusufaasi. Jaapani eksport ületas ootuseid.

BHP Billitoni aktsia hind tõusis 2,4 protsenti, 41,19 Austraalia dollarile. Spekuleeriti, et maailma majanduse paranedes kasvab metallinõudlus. Jaapani eksport langes aasta väiksema tempoga. Oktoobris kängus aastane väljavedu 23,2 protsenti võrreldes septembri -30,6 protsendiga. Analüütikud prognoosisid ekspordi 26,8 protsendist kahanemist.

„Tuleval aastal peaks Aasia majanduskasv olema võimsam, kui teistes piirkondades,“ ütles HI Asset Managementi fondijuht Christian Jin Bloombergile. „Sisemaine nõudlus on hea ja tõenäoliselt paraneb eksport arenenud turgudele.“

Hiina suurpankade aktsiad jätkasid kukkumist, kuna kiire kasv on kapitalipuhvid võrreldes riskivaradega madalaks jätnud. Bank of China aktsia hind langes 4,6 protsenti, 4,41 Hongkongi dollarile. Industrial & Commerical Bank of China aktsia hind langes 2,3 protsenti, 6,69 Hongkongi dollarile.

Üle kahe protsendi tõusid Hiina ja Tai aktisaturud. Ülejäänud tõusnud turgude indeksite pluss jäi ühe protsendi sisse. Suure, 4,5 protsendise kukkumise tegi Vietnami aktsiaturg. Alla protsendise langusega esinesid Malaisia, Indoneesia, Filipiinid ja Sri Lanka.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2009, 09:59
Otsi:

Ava täpsem otsing