Leis: Läti olukord kohutab rohkem kui uued seadused Eestis

Katre Pilvinski 31. detsember 2009, 08:44

Võrreldes Lätiga on Eesti maksu- ja seadusemuudatused ning euro suunas minek ikkagi mõistlik, märkis Premia Foodsi juht.

„Usaldan riiki, et ju siis oli vaja neid seadusemuudatusi sisse viia,“ rääkis Leis jaanuarist jõustuvatest maksu- ja seadusemuudatustest. „Kuigi maksumuudatused tulevad järsemini kui nad võiks, aga see ongi Eesti eelis, et me saame väikese riigina kiiresti ja paindlikult käituda,“ märkis ta.

„Kuna meil on äri mitmes riigis, siis meid kohutab rohkem see, mis Lätis toimub. Selle taustal on Eesti käitumine ja euro suunas minek ikkagi väga mõistlik,“ tõdes Leis. See, et Läti pensionärid saavad veebruarist taas täispensioni, on riigile jälle hoop, lisas ta.

Leis rääkis, et ühe päevaga midagi ei muutu majanduses, aga tundub, et Eesti on varasematel aastatel käitunud palju targemini kui Läti. „Oleme Lätis tõmmanud kulusid nii palju kokku kui võimalik, õigemini meie lätlased on ise väga mõistlikult selles osas käitunud.“

„Kuid ega me sealt ära ei kavatse tulla, pikas perspektiivis peab ikkagi Lätis, Leedus, Soomes kohal olema, et mingitki eksporti teha ja firmat edendada,“ ütles Premia juht.
 
„Arvan, et järgmise aasta esimene pool tuleb väga-väga raske, kuni aprilli-maini on raske, sest tarbimine on endiselt põhjas. Kuid aasta teine pool peaks paremaks minema, sest siis on euro-ootus ka lähemal,“ rääkis Leis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. January 2010, 16:35
Otsi:

Ava täpsem otsing