19. mai 2010 kell 18:21

Inimesed ei võta uut kohta töötuhüvitise tõttu vastu

Töötuhüvitise maksmise aega tuleks kiiremas korras lühendada, sest koondatud inimesed ei taha enne abiraha lõppemist uut kohta vastu võtta, rääkis personalivahendusega tegeleva Simplika kaubamärgi all tegutseva Recruitment Estonia OÜ üks omanikke ja juhatuse liige Triin Raamat.

Vaatamata sellele, et Eestis on läbi aegade rekordarv töötuid, kurdavad ettevõtete juhid, et head töötajat on leida raskem kui kunagi varem, kirjutas tänane Äripäev.

„Iga päev ettevõtetele uusi töötajaid otsides ja intervjueerides oleme jõudnud järeldusele, et täna on riigi poolt makstava töötuhüvitise maksmise aeg liiga pikk (9 kuud ja aasta - toim). Seda aega tuleks kindlasti kiiremas korras lühendada, sest vastasel korral genereerime töötuid ise juurde,“ ütles Raamat. Tema sõnul võiks hüvitise maksmise aeg olla maksimaalselt kolm kuud, siis peaks töötu jaoks juba häirekell tuleviku suhtes helisema hakkama.

„Vastus küsimusele, miks on täna nii keeruline töötajaid leida, on tegelikult selline, et ühelt poolt on meil olemas tööd, mida ettevõtjad pakuvad ja teiselt poolt on meil olemas töötajad, kes oma oskuste poolest võiksid seda tööd tegema asuda, kuid valdav trend täna on see, et töötaja valib töötutoetuse ehk siis töötaja, kes võiks näiteks homme tööle asuda, teatab, et ta on sellest tööpakkumisest väga huvitatud, kuid peale töötutoetuse lõppemist,“ selgitas Raamat ning lisas, et selleks ajaks ei pruugi kahjuks pakutavat ametikohta enam alles olla ja probleemid algavad inimese jaoks otsast peale. Selline olukord on Raamatu sõnul muutunud igapäevaseks.

Autor: Kadrin Karner, Anne Oja

Hetkel kuum