Kaisa Gabral • 20. mai 2010 kell 4:45

Ligi: pensionireservil pole seost pensionide väljamaksetega

Pensionireservil puudub juriidiline tähendus ning ka seos pensionide suuruse ja väljamaksetega, märkis rahandusminister Jürgen Ligi.

Ligi ütles, et proovib veel kord seda küsimust selgitada.

"Pensionireservil puudub juriidiline tähendus ning ka seos pensionide suuruse ja väljamaksetega. Juba pensionireformi kavandades nähti ette, et pensionikulu ületab peagi vastavat tulu sotsiaalmaksust, aga see juhtus tegelikult prognoositust aastaid hiljem," märkis Ligi.

Rahandusministeeriumi selgitusel on riigieelarve tulude ja kulude loogika selline, et võimatu on iga kulu allikat välja tuua, kui see just seadusega paika pole määratud. See tähendab, et esialgu tehakse pea kõik kulud likviidsete vahendite arvel.

 

Hetkel kuum