Romet Kreek • 21. juuli 2010 kell 10:23

Fiati tulemus tõstis aktsiat

Fiati aktsia hind tegi Milaanos kümne nädala suurima päevasisese tõusu.

Itaalia ettevõte, mis ostis mullu 20 protsenti Chrysler Groupist, raporteeris teise kvartali 90 mln eurosest puhaskasumist. Mullu teises kvartalis maadles ettevõte 168 mln eurose kahjumiga. Ettevõtte tulemus oli parem, kui analüütikud prognoosisid.

Fiat teatas täna, et nad võivad tõsta kogu aasta prognoose, kuna veokite ja põllumajandustehnika nõudluse paranemine tasandas Euroopa automüügi allakäigu.

Fiat taaskinnitas selle aasta käibeprognoosi (üle 50 miljardi euro) ja 1,1 kuni 1,2 miljardilise kasumiprognoosi. Ettevõtte sõnul on väga tõenäoline, et kolmanda kvartali tulemuste teatavaks tegemisel tõstetakse prognoose.

Aktsia hind tõusis 6,2 protsenti, 9,62 eurole. Aasta alguses on aktsia hind langenud 6,2 protsenti, kuid aastaga on tõusnud 23,3 protsenti.

Fiati nõukogu kinnitas veoki ja põllumajandustehnika tootja lahutamise Fiatist. CNH Global, Iveco ja mõned tööstus- ja laevaehitusevarad saavad osaks loodavast Fiat Industrial’ist, mille aktsia jõuab veel enne aasta lõppu Milaano börsile. Iga omatava Fiati aktsia kohta saadakse üks Fiat Industriali aktsia. 

 

Hetkel kuum