Silvia Kruusmaa • 16. september 2010 kell 6:27

IMF tänasest Eestit takseerimas

Alates 16. septembrist kuni 22. septembrini on Eestis külaskäigul Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) delegatsioon, kes kohtub riigi ja erasektori esindajatega, et arutada Eesti majanduspoliitilist olukorda.

Alates käesolevast aastast on Eesti missioonijuhiks Alexander Hoffmaister, kes on ühtlasi ka Luksemburgi missioonijuht. Seekordne külaskäik on eelkõige uue missioonijuhi tutvumisvisiit Eestisse ehk nn staff-visit. IMFi iga-aastane Eesti põhimissioon, nn IV artikli konsultatsioon toimub detsembris, teatas Eesti Pank.                                

Rahvusvahelise Valuutafondi esindajatele antakse visiidi käigus ülevaade Eesti majanduse arengust ja väljavaatest, finantssektori olukorrast ja eelarvepoliitika arengust. Pea nädal kestva visiidi käigus kohtuvad valuutafondi esindajad valitsuse, Eesti Panga ja Finantsinspektsiooni juhtide ja analüütikutega ning kommertspankade esindajatega. 

Hetkel kuum