19. september 2010 kell 19:07

Küsitlus: Rootsis jätkab parempoolne koalitsioon

Rootsi riigitelevisiooni SVT ja politoloogide korraldatud lävepakuküsitluse järgi võidab tänased parlamendivalimised peaminister Fredrik Reinfeldti moderaatide partei taha koondunud erakondade ühendus.

Küsitluse järgi koguvad moderaadid ja nendega koalitsioonis olevad parteid 49,1 protsenti häältest. Praeguse parlamendi suurim opositsioonierakond, sotsiaaldemokraadid ning nende selja taha koondunud Vasakpartei ja rohelised saavad kolme peale kokku 45,1 protsenti.

Uuringu järgi saavad aga kõige enam ehk 30 protsenti hääli sotsid, kelle poolt hääletas 2006. aastal 25 protsenti valijaist. Neile järgnevad moderaadid, kogudes 29,1 protsenti, mis tähendaks võrreldes 2006. aasta tulemustega langust 2,9 protsenti.

Valimiste esialgsed tulemused peaksid selguma Eesti aja järgi südaööks, kirjutab SVT kodulehekülg.

Autor: Kadri Bank, Indrek Kald

Hetkel kuum