21. september 2010 kell 4:26

EAS: globaalsete firmade meelitamisel on Leedult õppida

Tõepoolest kasvas Leedu investeeringute kogumaht mullu ja Eesti puhul see natuke vähenes, aga Eesti on jätkuvalt suurim Balti välisinvesteeringute sihtmaa, ütles EASi juht Ülari Alamets.

"Minule teadaolevalt ei saa aga Leedu mulluse kasvu põhjusena käsitleda nt Barclaysi kavandatud investeeringut või IBMi projekti," märkis ta. "Vajaks täpsemat analüüsi, mis põhjustas Leedu eelmise aasta investeeringute kasvu," lisas Alamets.

EASi juhi sõnul täheldati välisinvesteeringute puhul juba eelmisel aastal huvi tõusu ja seda eriti töötleva tööstuse ja teenuste valdkondades. "Praegu on meil töös ligi 70 investeerimisprojekti, enamik neist reinvesteeringuna," kinnitas ta.

Leedu on Alametsa ütlusel pälvinud suurt tähelepanu globaalsete ettevõtete investeeringute tutvustamisel ja oma investeerimiskeskkonna reklaamimisel. "Arvan, et siin on kindlasti Eestil võimalik Leedust eeskuju võtta," rääkis EASi juht.

Autor: Birjo Must, Indrek Kald

Hetkel kuum