Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Annuse kiri kapo juhile

  Tänases Äripäevas ilmunud kajastus ettevõtja Toomas Annuse ettekandele ajendas Annust saatma kirja kapo juhile Raivo Aegile ja Äripäevale, kuna Äripäev tegi Annuse sõnul tema ettekandest valed järeldused.

  Allajärgnev on Toomas Annuse kiri.
  Lugupeetud Raivo Aeg!
  Pöördun Teie poole seoses täna ajalehe Äripäev online versioonis ilmunud uudisega "Kapo juht: ma ei tea, mis Annuse hinges toimub". Uudis algab järgmiste sõnadega, tsiteerin "Kaitsepolitsei peadirektori Raivo Aegi sõnul on ehitusettevõtja Toomas Annuse väited kapo, prokuratuuri ja kohtu kättemaksuhirmust ja mõjutatavusest nonsenss", millele järgnevad Teie tsitaadid.
  Ma tõtt öelda ei usu, et Te oleksite midagi sellist (Raivo Aegi sõnul on ehitusettevõtja Toomas Annuse väited kapo, prokuratuuri ja kohtu kättemaksuhirmust ja mõjutatavusest nonsenss) lausunud, ei tundu loogiline. Mitte laskudes asja sisulisse diskussiooni, soovin täpsustada järgmist. Mina, Toomas Annus ei ole Äripäeva Äriplaani konverentsil esinedes (toimus möödunud neljapäeval Tallinnas) väitnud, et kapo, prokuratuur ja kohus oleks sooritanud minu suhtes mingi kättemaksuaktsiooni. Seda on Teil väga lihtne ise tuvastada, kui tutvute Äripäeva online versioonis üles riputatud videoga antud konverentsist. Mingeid intervjuusid ei ole ma konverentsi järgselt andnud, kõik räägitu on pärit sellelt ürituselt. Ma rääkisin konverentsil palju muu kõrval minule teadaolevast faktist, et minu suhtes algatati esimene kriminaalasi seoses perekond Teimanni isikliku kättemaksuga. Üks sama perekonnanime kandev isik töötas omal ajal kaitsepolitseis, enam minu andmetel ei tööta. Tunnustasin ühtlasi kapo tegevust selle eest, et isikud, kes on ajanud sassi era- ja tööasjad, ei tööta enam selles asutuses. Minule tänases Äripäevas esitatud väidet, et kaitsepolitsei teostas minu suhtes kättemaksuaktsiooni, ei ole ma kasutanud. Väidet, et prokuratuur teostas minu suhtes kättemaksuaktsiooni, ei ole ma kasutanud. Väidet, et kohus on teostanud minu suhtes kättemaksuaktsiooni, ei ole ma kasutanud. Väidet, et poliitikud teostasid minu kulul kättemaksuaktsiooni, ei ole ma kasutanud.
  Saadan selle kirja heas usus, et see aitab vältida edasisi kommunikatsioonihäireid. Kuidas antud olukorda lahendada, jätaksin ajalehe Äripäev otsustada. Seepärast saadan koopia minu kirjast Teile ka ajalehe Äripäeva juhtidele Meelis Mandelile ja Aivar  Hundimägile.
  PS
  Analoogne protsess käib praegu meedias Mati Alaveri osas. Paar tundi tagasi ilmus uudis, mille kohaselt Mati Alaverist saab Venemaa suusakoondise peatreener. Ja veel enne, kui oleks küsitud Mati Alaveri või mõne teise asjasse puutuva isiku kommentaari, on kogu vabariiklik ajakirjandus täis erinevaid kommentaare otsuse osas, mida pole olemas. Paanika on suur ja lugejaid palju.
  Lugupidamisega,
  Toomas Annus
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Haridusminister Liina Kersna astub ametist tagasi
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.