• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nobeli majanduspreemia võitjat raske arvata

  Täna pärastlõunal selgub Nobeli majanduspreemia saaja. Kes selle autasu võidab, on raske ennustada, kirjutab Kauppalehti.

  Aalto ülikooli majandusteaduste professor Matti Pohjola ütles, et nad on õpilastega igal aastal püüdnud võitjat ennustada, aga pole kunagi ära arvanud. "Mõnel aastal oleme pakkunud inimest, kes on preemia hiljem saanud," lisas ta.
  Reutersi uudisteagentuur on pakkunud neli nime, kellest tugevaimaks peab Kevin M. Murphyt Chicago ülikoolist. Ta on võitnud juba Nobeli preemia järel tähtsuselt teise majanduspreemia John Bates Clark Medali oma uurimuse eest, mis käsitles nn valgekraede ja sinikraede kasvavat ebavõrdsust.
  Teiste nimedena pakub Reuters Harvardi ülikooli majanduspoliitika professorit Alberto Alesinat, Princetoni ülikooli majandusteaduste professorit Noburo Kiyotakit ja Edinburghi ülikooli majandusprofessorit John H. Moore’i.
  Eelmisel aastal läks preemia jagamisele Elinor Ostromi ja Oliver E. Williamsoni vahel nende tööde eest majanduse juhtimise valdkonnas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Raadiohommikus: alternatiivturu IPOmaania
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
Raadiohommikus: anname 10 000 eurot ühe väärt idee eest
Nädala esimeses Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime pikemalt esmaspäeval algavast arvamuskonkursist Edukas Eesti, mida Äripäev korraldab juba 10. korda. Eesti Gaasi, If Kindlustuse, Ellex Raidla Advokaadibüroo, Forus Grupi, Swedbanki ja Rohetiigri toel aset leidva konkursi võitja pistab tasku 10 000 eurot. Et see summa võita, on vaja kirja panna ja saata üks Eesti elu ja majandust edasi viiv idee arvamusloo vormis.
Nädala esimeses Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime pikemalt esmaspäeval algavast arvamuskonkursist Edukas Eesti, mida Äripäev korraldab juba 10. korda. Eesti Gaasi, If Kindlustuse, Ellex Raidla Advokaadibüroo, Forus Grupi, Swedbanki ja Rohetiigri toel aset leidva konkursi võitja pistab tasku 10 000 eurot. Et see summa võita, on vaja kirja panna ja saata üks Eesti elu ja majandust edasi viiv idee arvamusloo vormis.