• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigikogu arutab homme astmelist tulumaksu

  Homme vaatab riigikogu täiskogu läbi Keskerakonna algatatud tulumaksuseaduse § 4 muutmise seaduse eelnõu (780 SE), mis kehtestab astmelise tulumaksu.

  Eelnõuga asendatakse 21%-line tulumaksmäär järgnevalt: 1) tulult kuni 70 000 krooni – 18%; 2) tulult 70 001 kuni 250 000 krooni – 26% ja 3) tulult alates 250 001 krooni ­– 33%, edastas riigikogu eelinformatsioonina.
  Tulumaksusüsteemi astmelisus võimaldab majandust stabiliseerida ja efektiivsemalt juhtida, st vältida majanduse ülekuumenemist ning teiselt poolt, leevendada ja pehmendada majanduslangust, põhjendas Keskerakond eelnõu seletuskirjas.
  Astmelisele tulumaksule üleminekul eeldab Keskerakond tulumaksulaekumiste kasvu 3,5 miljardi krooni suuruses summas. Tuginedes 2008 aasta andmetele kasvavad üksikisiku tulumaksu laekumised avaliku sektori eelarvetesse 12,4 miljardilt kroonilt kuni 15,6 miljardi kroonini.
  Samas alaneb tulumaks 55%-le palgatulu teenivatest maksumaksjatest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsinädala lõpetas tehnoloogiaaktsiate müügilaine
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
20 aastat Elisat juhtinud Sami Seppänen lahkub ametist Lisatud Seppäneni kommentaar!
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.