Katre Pilvinski • 11. november 2010 kell 14:33

Kivistik: suur osa käibest tuli Soomest ja Aasiast

ASi Viisnurk juhatuse esimehe Andres Kivistiku sõnul on ehitusmaterjalide divisjoni käibe kasv tulnud osaliselt Soomest, kus ehitustegevus on aktiviseerunud, kuid suur osa käibe kasvust on saadud ka Aasia turgudelt.

„Turgude lõikes on ehitusmaterjalide müük kasvanud Venemaale, Ukrainasse, Lätti ja Rootsi. Samuti alustasime müüki Aasiasse. Oleme oma jätkusuutlikkuse üle uhked, ekspordime toodangust ligi 80% väljapoole Baltikumi. Ilma Viisnurgas töötava tugeva ja asjatundliku meeskonnata poleks seda teha suutnud,“ ütles Kivistik.

Tema sõnul on AS Viisnurk tütarfirma SKANO mööbli jaemüük enim kasvanud Ukrainas ja vähenenud Leedus. „Mööbli jaemüük on III kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvanud 4,1%. SKANO tulemus on mõjutatud Ukraina grivna nõrgenemisest. Usume, et Ukraina on saavutanud poliitilise stabiilsuse ning see parandab ka riigi majanduskliimat, mistõttu avasime kolmandas kvartalis ühe kaupluse Dnepropetrovskis ja ühe Kiievis,“ ütles Kivistik.

Tema sõnul plaanib ettevõte järgnevas kvartalis suurimat käibe kasvu ehitusmaterjalide divisjonis, kuid ka väikest mööbli hulgi- ja jaemüügi kasvu kõigis riikides, kus tegutsetakse.

Hetkel kuum