• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Harjo: Lõugas peaks kahju hüvitama

  Harjo sõnul vabastati Lõugas ametist distsiplinaarsüüteo tõttu. "Tuvastatud distsiplinaarsüütegu seisnes volituste ületamises tellimuste esitamisel ning seoses sellega kaotas ta usalduse," kommenteeris Harjo.
  Distsiplinaarsüüteoga hinnatava kahju osas on esitatud Lõugasele ettepanek vastavalt avaliku teenistuse seadusele (ATS) kahju vabatahtlikuks hüvitamiseks. "Vastavalt ATSile on Lõugasel kaks nädalat, kas esitada vastulause või kahju hüvitada," lausus Harjo.
  Lõugase vabastamine leidis aset siis, kui talle oli tutvustatud distsiplinaarmenetluse kokkuvõtet, lisas transpordiameti juht.
  "Lõugasele lahkumishüvitist ei makstud," rääkis Harjo.
  Harjo sõnul esitas transpordiameti liiklusteenistuse direktor Mati Songisepp avalduse omal soovil lahkumiseks.
  "Kuna Songisepp oli haiguslehel ja töösuhe temaga tulenevalt sellest peatunud, ei olnud võimalik tema suhtes otsustada distsiplinaarkaristuse kohaldamist," kommenteeris Harjo.
  Kehtivate seaduste kohaselt aga tuleb lahkumisavaldus rahuldada hiljemalt 30 päeva jooksul. "Nii jõudiski kätte lahkumistaotluse rahuldamise tähtaeg," rääkis Harjo.
  Äripäev proovis mõlemale isikule helistada, kuid Songisepp ütles, et tal ei ole aega ja katkestas kõne. Lõugase telefon andis kinnist tooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.