• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Biotehnoloogiahiid võib üle võtta Actelioni

  Maailma suurim biotehnoloogiafirma Amgen võib asjasse pühendatud allikate väitel tunda huvi samas sektoris tegutseva Actelion vastu. Actelion aktsia on täna lõunaks hüpanud Zürichi börsil kümnendiku võrra, 55 Šveitsi frangini.

  Actelion toodab ravimit Tracleer, mis on maailma enimmüüdud medikament kopsuarterite ebanormaalselt kõrge vererõhu raviks.
  USA firma Amgen on teatanud, et otsib uusi turge ja ravimeid. Biotehnoloogiahiiul oli viimase kvartaliraporti seisuga vabu vahendeid umbes 17 miljardit dollarit. Viimase viie aasta jooksul on Amgen ostnud üles seitse firmat ning pakkunud nende eest keskmiselt 32% preemiat. Suurimaks ostuks on siiani 2,1 miljardi dollarini paigutus firmasse Abgenix, mis toodab vähiravimit Vectibix.
  Actelioni turuväärtus ulatub hetkel 6,5 miljardi dollarini. Kompanii nõukogu palkas sel aastal enda partneriks investeerimisfirma Moelis & Co, et peatada aktsiahinna langus, mis muutis ettevõtte ülevõtmiste osas haavatavaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs jätkas nädalat langusega
Kolmapäeval oli Tallinna börs ainukene Balti börs, mis sulgus miinuses, langedes 0,38% 1996,23 punktile. Riia kerkis 0,87% ja Vilnius 0,26%. Benchmark indeks langes 0,02%.
Kolmapäeval oli Tallinna börs ainukene Balti börs, mis sulgus miinuses, langedes 0,38% 1996,23 punktile. Riia kerkis 0,87% ja Vilnius 0,26%. Benchmark indeks langes 0,02%.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.