Raivo Sormunen • 17. november 2010 kell 11:51

Biotehnoloogiahiid võib üle võtta Actelioni

Maailma suurim biotehnoloogiafirma Amgen võib asjasse pühendatud allikate väitel tunda huvi samas sektoris tegutseva Actelion vastu. Actelion aktsia on täna lõunaks hüpanud Zürichi börsil kümnendiku võrra, 55 Šveitsi frangini.

Actelion toodab ravimit Tracleer, mis on maailma enimmüüdud medikament kopsuarterite ebanormaalselt kõrge vererõhu raviks.

USA firma Amgen on teatanud, et otsib uusi turge ja ravimeid. Biotehnoloogiahiiul oli viimase kvartaliraporti seisuga vabu vahendeid umbes 17 miljardit dollarit. Viimase viie aasta jooksul on Amgen ostnud üles seitse firmat ning pakkunud nende eest keskmiselt 32% preemiat. Suurimaks ostuks on siiani 2,1 miljardi dollarini paigutus firmasse Abgenix, mis toodab vähiravimit Vectibix.

Actelioni turuväärtus ulatub hetkel 6,5 miljardi dollarini. Kompanii nõukogu palkas sel aastal enda partneriks investeerimisfirma Moelis & Co, et peatada aktsiahinna langus, mis muutis ettevõtte ülevõtmiste osas haavatavaks.

Hetkel kuum