• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soliidne mees Tamur Tsäkko

  Kui kolleegid maanteeametist ei soovi oma juhti ajaleheveergudel iseloomustada, siis kooliõe Ester Tuiksoo sõnul oli Tamur Tsäkko igati soliidne ja alati teisi märkav koolikaaslane.

  Praegune maanteeameti peadirektor ja praegu kapo uurimise all olev Tsäkko pole leheveergudele just tihti jõudnud. Nüüd on aga seni meedias tagaplaanile jäänud mees valvekoertel hambus.
  Kolleegid maanteeametist ei soostu Tsäkkot iseloomustama. Tema asetäitja kohusetäitja liiklusohutuse alal Juhan Kaarpalu ütles vaid, et kolleegina on Tsäkkoga koostöö sujunud. "Kolleegina on ta igati tubli, agar ja tunneb kõikide asjade vastu huvi. Midagi negatiivset öelda küll ei ole," ütles Kaarpalu.
  Koolis polnud kraadePõlva keskkooli lõpetanud Tsäkkot tõmbas koolikaaslaste sõnul sport. "Ta oli tubli spordipoiss," lausub kooliõde Ruti Kannelmäe.
  Tuiksoo sõnul oli Tsäkko väga sportlik ja hea poiss. "Ta oli väga mõnus koolikaaslane ja alati heatahtlik. Õppis aasta või kaks minust eespool, tugev spordipoiss, hea huumorimeelega, alati abivalmis. Ta võttis osa paljudest spordivõistlustest, sai ka autasusid," meenutas Tuiksoo ja lisas, et ilmselt võib Tsäkko ka praegu olla aktiivne spordiga tegeleja.
  Tsäkko ei olnud Tuiksoo sõnul kooliajal see poiss, kes vahetunnil pättust tegi või koolikaaslastele vimkasid välja mõtles, rohkem ikka püüdlik ja korralik. "Ta oli pigem suhtleja, hea huumorimeelega ja selline soliidne poiss. Ma ei mäleta, et oleks olnud mingeid koolilaste kraaklemisi, mis ikka lastel koolis ette võib tulla," lisab Tuiksoo.
  Hilisemas elus Tsäkkoga kokku puutudes kirjeldab Tuiksoo teda samuti alati teisi märkava ja toreda inimesena.
  Paljude ettevõtjatega rääkides tuleb välja, et kokkupuuted Tsäkkoga on olnud kas napid võid pelgalt ametialased. "Mina ei tunne teda inimesena. Olen temaga ametialaselt põgusalt kokku puutunud," ütles riigikogu liige, endine Põlva maavanem Urmas Klaas.
  Jättis asjaliku muljeTsäkko on osalenud ka EBSi Juhtimiskoolituse Keskuses kaheaastases õppeprogrammis. Rahvusvaheline tippjuhtide koolitusprogramm EMBA on mõeldud inimestele, kellel on vähemalt kolmeaastane juhtimiskogemus ja üldjuhul kõrgharidus. Koos Tsäkkoga osalesid juhtide koolitusel veel ka Jaano Vink, Tarmo Noop, Mart Relve jpt. Ka teehooldusfirma ASi SMR Teed juhatuse liige Hannes Hallik osales EMBA programmis, kuid erineval aastal Tamur Tsäkkoga. "Ta jättis koolis väga asjaliku mulje, kuid lähemalt ma temaga kokku ei puutunud," märkis Hallik.
  Tamur TsäkkoSündinud 01.01.1964
  Haridus:TRÜ kehakultuuriteaduskondEesti kõrgem kommertskool, ärijuhtimise eriala magister, täiendanud end Rootsis ja ŠveitsisAmetikäik:8aastane töökogemus finantsasutuses erinevate rahvusvaheliste projektide, riskide ja kriisisituatsioonide juhtimiselTöötanud seitse aastat õpetajana2003-2009 Eesti Riikliku Autoregistrikeskuse (ARK) peadirektorAlates 2009. aasta 1. juulist maanteeameti peadirektor
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsinädala lõpetas tehnoloogiaaktsiate müügilaine
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
20 aastat Elisat juhtinud Sami Seppänen lahkub ametist Lisatud Seppäneni kommentaar!
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.