• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Andrus Saar: hämamine mõjub Rahumägile negatiivselt

  Sotsioloogi ja uuringufirma Saar Poll omaniku Andrus Saare hinnangul peaks riigikogu liikmed oma elustiili ja rahaasju puudutavatele küsimustele läbipaistvuse huvides kindlasti vastama.

  „Kui inimene on valitud riigikogu liikmeks, siis olen ma ikkagi päris seda meelt, et rahaasjad, elustiil ja asjad, mis ei puuduta perekondlikke suhteid – niisugustele küsimustele peaks riigikogu liige läbipaistvuse huvides ilmtingimata vastama,“ sõnas Saar kommenteerides riigikogu liikme Jaanus Rahumägi otsust mitte selgitada, kellele kuuluvat villat Kreetal ta puhkuste ajal kasutab.
  Saar lisas, et antud küsimus on samas keerukas, kuna puutub ka isiku privaatsust. Kuid arvestada tuleb poliitiku seisust. „Ma võin ka minna kellegi suvilasse näiteks nädalaks ajaks puhkama – milles küsimus? Probleem on selles, kas see on pidev ja kas poliitiku puhul ei tähenda see just nimelt võimalikku survestamist teatud otsuste tegemisel? Selles mõttes peab poliitik olema küll märksa avatum,“ lisas ta.
  Saare sõnul pööratakse Lääneriikides enam tähelepanu ka poliitilistele survegruppidele. „Ma arvan, et ka Eestis võiks see sinnapoole muutuda. Paljud ärimehed, paljud kes on jõukaks saanud 90ndate aastate algul – nad arvavad, et aastal 2010 kehtivad samasugused reeglid,“ ütles Saar.
  Saar tunnistas, et ajakirjandusega suhtlemine on keerukas ja selles mõttes ei saa Rahumägi poolt vastu võetud otsust ajakirjaniku küsimustele advokaadi vahendusel vastata ka päris hukka mõista. „Aga päevselge on see, et avalikkusele ei jäta see eriti head muljet. Lühidalt võiks ikka vastata ise,“ lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Võimude põimumise räpane pesu vajab puhtaks küürimist
Eesti ettevõtluskeskkonna sirge pintsaku ja selge silmavaate nimel tuleb valgekraelise kuritegevuse kahtlused eriti hoolikalt läbi valgustada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eesti ettevõtluskeskkonna sirge pintsaku ja selge silmavaate nimel tuleb valgekraelise kuritegevuse kahtlused eriti hoolikalt läbi valgustada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Swedbank tõstis Šiauliai Panga aktsia hinnasihti Tõusuruumi nähakse 34%
Swedbanki hinnangul on Šiauliai Panka toetamas tugev taustsüsteem ning tulemuste paranemine, mille tõttu tõsteti ka aktsia hinnasihti. Praeguselt tasemelt nähakse aktsiale 33,7 protsenti tõusuruumi.
Swedbanki hinnangul on Šiauliai Panka toetamas tugev taustsüsteem ning tulemuste paranemine, mille tõttu tõsteti ka aktsia hinnasihti. Praeguselt tasemelt nähakse aktsiale 33,7 protsenti tõusuruumi.
Meediafirmade TOPi võitja Ekspress Meedia: nii tugev taastumine oli meilegi üllatus
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Emöke Sogenbits: õige firmade kukkumine ootab meid veel ees
Õige firmade kukkumine on ilmselt veel ees, sest koroonapandeemia ajal on paljud ettevõtted end tühjaks pigistanud, ütles HANZA Mechanicsi Balti klastri juht Emöke Sogenbits konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
Õige firmade kukkumine on ilmselt veel ees, sest koroonapandeemia ajal on paljud ettevõtted end tühjaks pigistanud, ütles HANZA Mechanicsi Balti klastri juht Emöke Sogenbits konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".