Hannes Sarv • 25 november 2010

Strandberg: küsimus on õigustatud

Riigikogu Roheliste fraktsiooni kuuluva Marek Strandbergi sõnul on Jaanus Rahumägile tema kasutatava villa omaniku kohta esitatud küsimus õigustatud. Ja juhul, kui varad, mida Rahumägi kasutab, ei kuulu talle, võiks seda ka rahulikult selgitada.

„Küsimus on igati õigustatud, selles osas mul ei ole mitte mingisugust kahtlust,“ ütles Strandberg. „On näha, et see on talle ebameeldiv,“ lisas ta. Samas selgitas Strandberg, et küsimust võiks ka ignoreerida, kui ükski nendest asjadest, mida Rahumägi kasutab, ei kuulu talle. „Sama majanduslike huvide deklaratsioon, mida me täidame, peaks andma ülevaate inimese varadest. Ja kui need on tõepoolest tema varad, siis ta peaks seda moel või teisel ütlema,“ sõnas ta. Kui aga ei ole tegemist tema varadega, siis Strandbergi hinnangul oleks Rahumägi saanud käituda rahulikumalt. „Kui te minu käest küsiksite sarnast asja ja ma oleks olukorras, mille tagamaad ma ei tea – ma oleks avalikkusele rahulikult seletanud, milles on asi,“ ütles ta.

Lisaks avaldas Strandberg seisukohta, et kui küsimused on intensiivsed ja avalikkuse tähelepanu all, neile varem või hiljem ka vastatakse. „Ma loodan, et see küsimus ei ole mitte väärteolik või kuritegelik, vaid küsimus on lihtsalt suhtekorralduslik,“ nentis ta.

Advokaadi kasutamist ajakirjandusega suhtlemisel Strandberg kõrvalt kommenteerida ei osanud. „Iga inimene toimib täpselt nii, nagu tal on tunne või võimekus. Ma ei oska kommenteerida,“ sõnas ta.

Hetkel kuum