Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Personalifirma käivitab müügikooli

  Meilt küsitakse müügiga tegelevaid inimesi palju, aga meil pole neid pakkuda ja seepärast tuleb neid nii-öelda tootma hakata, põhjendas personali- ja koolitusfirma OÜ M-Partner HR asutaja ning partner Aivar Pehme, miks nad plaanivad käivitada müügikooli.

  „Võtke lahti ükskõik milline tööotsinguportaal ja läbi aegade on müügi- ja teeninduse inimesi kõige enam otsitud,“ rääkis Pehme. „Firmad vajavad kogu aeg kogemustega müügiinimesi. Töökohtade puudust müügivaldkonnas ei ole.“
  Pehme kinnitusel töötavad nad praegu välja õppeprogramme, mis loodetavasti kinnitatakse veel selle aasta lõpus ning müügikool peaks avatama järgmise aasta veebruaris. „Tegu ei saa olema tavaliste müügikursustega, vaid erakooliseaduse mõistes kooliga, kus on oma mahukas õppeprogramm,“ selgitas Pehme ja lisas, et müügikooli kui sellist pole Eestis enne olnud.
  Pehme möönis, et nii nagu paljud teised koolitusfirmad on ka nemad korraldanud varem müügikoolitusi. „Paraku pole selliste koolituste stiil olnud päris see, mis eestlase natuuriga sobiks,“ ütles Pehme.
  Tema sõnul antakse müügikoolis kõigepealt internetipõhine baaskursus ehk üldteadmised. Kes tasemeeksami edukalt sooritanud, pääseb edasi müügitreeningutele. „Treeningute käigus peaks selguma, kellel kui palju potentsiaali on ja mis talle paremini sobib,“ seletas Pehme. „Mõnel tuleb paremini välja silmast silma kohtumine potentsiaalse ostjaga, teisel müük telefoni teel. Mõni suhtleb paremini eraisikuga, teine jälle firmadega. Müügitreeningutel peaks välja kooruma, kellest võib saada telefonimüüja, kellest müügiesindaja ja kellest müügijuht.“
  Pehme ei osanud veel öelda, kui palju tulevane õpilane müügikoolis õppimise eest maksma peab hakkama „Lõplik hind sõltub õppejõududest ja paljust muust,“ lausus Pehme. „Õppejõududega käivad praegu läbirääkimised, potentsiaalseid õppejõudusid on palju ja me peame valiku tegema.“
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Esmaspäeval peatab börs LHV aktsiatega kauplemise
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.