Väinu Rozental • 3 detsember 2010

Personalifirma käivitab müügikooli

Meilt küsitakse müügiga tegelevaid inimesi palju, aga meil pole neid pakkuda ja seepärast tuleb neid nii-öelda tootma hakata, põhjendas personali- ja koolitusfirma OÜ M-Partner HR asutaja ning partner Aivar Pehme, miks nad plaanivad käivitada müügikooli.

„Võtke lahti ükskõik milline tööotsinguportaal ja läbi aegade on müügi- ja teeninduse inimesi kõige enam otsitud,“ rääkis Pehme. „Firmad vajavad kogu aeg kogemustega müügiinimesi. Töökohtade puudust müügivaldkonnas ei ole.“

Pehme kinnitusel töötavad nad praegu välja õppeprogramme, mis loodetavasti kinnitatakse veel selle aasta lõpus ning müügikool peaks avatama järgmise aasta veebruaris. „Tegu ei saa olema tavaliste müügikursustega, vaid erakooliseaduse mõistes kooliga, kus on oma mahukas õppeprogramm,“ selgitas Pehme ja lisas, et müügikooli kui sellist pole Eestis enne olnud.

Pehme möönis, et nii nagu paljud teised koolitusfirmad on ka nemad korraldanud varem müügikoolitusi. „Paraku pole selliste koolituste stiil olnud päris see, mis eestlase natuuriga sobiks,“ ütles Pehme.

Tema sõnul antakse müügikoolis kõigepealt internetipõhine baaskursus ehk üldteadmised. Kes tasemeeksami edukalt sooritanud, pääseb edasi müügitreeningutele. „Treeningute käigus peaks selguma, kellel kui palju potentsiaali on ja mis talle paremini sobib,“ seletas Pehme. „Mõnel tuleb paremini välja silmast silma kohtumine potentsiaalse ostjaga, teisel müük telefoni teel. Mõni suhtleb paremini eraisikuga, teine jälle firmadega. Müügitreeningutel peaks välja kooruma, kellest võib saada telefonimüüja, kellest müügiesindaja ja kellest müügijuht.“

Pehme ei osanud veel öelda, kui palju tulevane õpilane müügikoolis õppimise eest maksma peab hakkama „Lõplik hind sõltub õppejõududest ja paljust muust,“ lausus Pehme. „Õppejõududega käivad praegu läbirääkimised, potentsiaalseid õppejõudusid on palju ja me peame valiku tegema.“

 

Hetkel kuum