Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Wikileaks: kübersõda maksis Hansapangale10 miljonit eurot

  Kübersõda läks Hansapangale maksma 10 miljonit eurot, ilmneb USA saatkonna saladokumentidest.

  3. maist 2007 pärit memos kirjutab suursaadik Phillips, et isegi kui Hansapanga võrguleht suutis püsida online, läks rünnak pangale maksma vähemalt 10 miljonit eurot. Järgneb pikk kirjeldus analüüsist küberrünnakute mõjust ka SEB-le ja Eesti meediaväljaannetele, Postimehele ja Eesti Päevalehele.
  Ühtlasi on Eestit nimetatud planeedi üheks kõige internetistumaks riigiks. „Kujutlege psühholoogilist mõju, kui eestlane üritab maksta oma arveid, kuid ei saa või tahab lugeda online-uudiseid, kuid ei saa,“ on kirjas USA saatkonna memos.
  Saatkonna kirjasaatja tsiteerib ka üht Eesti allikat, kes ütleb, et küberrünnakute mõju majanduslik kahju oleks olnud suurem kui 2. laine rünnakud oleksid olnud suunatud strateegiliste sihtmärkide vastu, mis omavad vähem tõhusaid kaitseid.
  Nii näiteks Eesti logistikafirmad: “Kolm neljandikku kõigist toidupoodidest, bensiinijaamadest ja kauplustest on oma tellimustes ja tarnetes sõltuvuses internetist,” ütles allikas. “Suudate te ette kujutada, millist kahju see võib tuua? Küberkuriteod on paljude inimeste jaoks abstraktsed. Kuid ei ole midagi abstraktset poodide tühjades riiulites.”
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Energiasalve eestvedaja: seitse soovitust uuele valitsusele, mida energeetikas muuta
Uuele valitsusele jäävad kaheksa kuud on piisavalt pikk aeg, et teha kapitaalselt valesid või väga õigeid otsuseid, mis mõjutavad Eesti energeetikasektori pikka vaadet, kirjutab Energiasalve projekti eestvedaja Peep Siitam.
Uuele valitsusele jäävad kaheksa kuud on piisavalt pikk aeg, et teha kapitaalselt valesid või väga õigeid otsuseid, mis mõjutavad Eesti energeetikasektori pikka vaadet, kirjutab Energiasalve projekti eestvedaja Peep Siitam.
ELMO näeb enda kaugjuhitaval tehnoloogial rakendust ka sõjatööstuses
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Soomlased ehitavad Helsingisse 400 miljonit maksva soojuspumba
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Prokuratuur sõdib Ekspressi ajakirjanike trahvimise nimel riigikohtuni välja
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.