Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tere juht: keerulisem kui kaubavedu on piima kokkuvedu

  Oleme siin öö läbi tegelenud, ütles ASi Tere juht Ülo Kivine piima kokkuostust rääkides ja lisas, et öösel ja ka täna päeval pole nad mõnda farmi piima järele pääsenudki.

  „Kaubaveost veelgi keerulisem on piima kokkuvedu. Kõrvalteed on suisa läbimatud. Korrigeerime oma plaane tund tunnilt ja üritame kõigi farmideni jõuda,“ rääkis Kivine kibedast tööajast.
  Kuna piima veetakse kokku pea 24 h ööpäevas, siis tuli öösel ja täna ette, et igal poole ligi ei pääsetud. „Oleme ühenduses farmidega ega sõida enne välja, kui farmi ümbrus pole puhtaks tehtud. Väike kogemus on ka viimasest paarist aastast (talvest-toim),“ rääkis juhatuse liige.
  Kuigi toorainest tema sõnul Terel puudu ei tule, ollakse tootmisega siiski ilma tõttu plaanidest veidi maas. Kauba kohaletoimetamisel olid mõned nn piimaringid täna hommikul kinni pandud. Näiteks Haapsalu ja Ida-Virumaa suunal ei läinud kaup välja, aga loodetavasti saab tellimused päeva jooksul täidetud, ütles Kivine. 
  „Kui küsimus on selles, mida üleüldiselt teha, siis minu ettepanek on, et oleks võinud suisa riigi tasandil, erakorraliselt olukorrast tulenevalt vaba päeva välja kuulutada. Eriti kuna täna on reede,“ pakkus juhatuse liige. Ta rõhutas, et raskete liiklusolude tõttu võib ka üksainus auto ohtlikke olukordi tekitada või sinna ise sattuda. Ma arvan, et kui võimalik, siis on mõistlik täna mitte liikuda, nii saavad ka sahad oma tööd paremini teha, soovitas Kivine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Esmaspäeval peatab börs LHV aktsiatega kauplemise
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.