• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinkilt oodatakse tulemustes üllatust

  Swedbank Marketsi arvates võivad Tallink Grupi 2010/11 majandusaasta esimese kvartali tulemused turgu positiivselt üllatada.

  Laevanduskontserni aktsia hind on täna roninud Tallinna börsil viimase 31 kuu kõrgeima taseme 0,785 euroni (12,28 kroonini).
  Analüütik Pertti Rahnel toob eile valmis saanud aktsiaanalüüsis välja Tallinki reisijate ja kaubavedude numbrid, mis on olnud pidevas kasvutrendis.
  Näiteks veetud reisijate arv kasvas 2010/11 majandusaasta novembriga lõppenud esimeses kvartalis võrreldes aastatagusega 10,1% võrra. Ka veetud kaubaühikute arv kasvas jõudsalt. Samuti toetab ettevõtte esimese kvartali kasuminumbreid panga hinnangul ka kasum intressiderivatiividelt, sest pikaajalised euroala intressid tõusid septembrist novembrini märgatavalt.
  Swedbank Marketsi hinnangul on põhjust oodata ettevõttelt ka 2010/11 majandusaastalt tervikuna käibe- ja kasumikasvu jätkumist. Tallinki käimisoleva aasta käibeks ootab pank 13,42 miljardit krooni (857,76 miljonit eurot), mida on 5,4% enam kui aasta eest.
  Terve majandusaasta puhaskasumiks prognoositakse laevandusettevõttele 589 miljonit krooni (37,67 miljonit eurot) ehk 72% enam kui aasta eest. Ehkki Swedbank prognoosib sealt edasi Tallinkile stabiilset kasumikasvu oodatakse esimest dividendimakset aga alles 2013. aasta augustis lõppeva majandusaasta eest.
  Swedbanki poolt Tallinki aktsiale määratud õiglane hinnasiht on 0,89 eurot (13,93 krooni).
  Tallink avaldab oma 2010/11 majandusaasta esimese kvartali tulemused vähem kui kuu aja pärast 17. jaanuaril.
  Tallinki aktsia on täna Tallinna börsil tõusnud 2,5%, tasemeni 0,785 eurot (12,28 kroonini). Tegemist on aktsia kõrgeima hinnatasemega pärast 2008. aasta maid.
  Autor: Raivo Sormunen, Silvia Kruusmaa
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.