Alyona Stadnik • 2. jaanuar 2011 kell 11:03

Aitäh, Nordea ja Sampo sularahaautomaadid!

Nordea panga turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Kristina Seimanni sõnul oli aastavahetusel nende sularahaautomaatidele väga suur tung.

„Fakt on see, et klienditugi jälgis sularahaautomaate ja kui oli oht, et mõni hakkab tühjaks jääma, täiendati seda automaatselt uuesti,“ kommenteeris Seimann.

Seimanni sõnul on kliendid helistanud ja tänanud, et nii suure muutuse ajal tagati praktiliselt katkestusteta sularaha väljavõtmist ning euromeeskonnal oli seda väga hea kuulda.

„Võime öelda, et see oli väga abiks meie klientidele ja ka teistele, klienditugi töötas terve aastavahetus ning töötab ka siia maani,“ lausus Seimann.

Nordeal ja Sampol on ühine sularahaautomaatide võrgustik ning nende täitmine käib ühiste plaanide järgi. „Täna teame selle põhjal, kui tihedalt taas laaditi erinevaid automaate, et käive oli tavapärasest kindlasti kõrgem,“ rääkis Seimann.

Sampo Panga turundus- ja kommunikatsioonidirektor Anneli Rõuk kinnitas ka, et sularahaautomaatidel täheldati aastavahetusel suurt ristkasutust. „Me olime selleks valmis ning aitäh G4S meeskonnale, et nad täitsid meie sularahaautomaate,“ kommenteeris Rõuk.

Swedbank ei võtnud aastavahetusel sularahaautomaatide ristkasutuse eest teenustasu.  „Alates 30.detsbrist kuni 14. jaanuarini ei võta me teenustasu ristkasutamisel,“ täpsustas kommunikatsioonijuht Mart Siilivask.

Siilivask täpsustas, et kui Eestit hakati eurole üleminekuks ette valmistama, siis seati ühe peamise eesmärgina paika ülemineku sujuvus.

"Swedbank omab ligi 450 pangaautomaadiga Eesti kõige suuremat automaatide võrgustikku, mistõttu oleks automaatide täitmise operatsioonis esinevate probleemide korral paljudele klientidele sularaha kättesaadavus oluliselt vähenenud," põhjendas Siilivask.

Näiteks oli veel mõned päevad enne aastavahetust õhus lumetormi risk, mis oleks takistanud automaatide täitmist, lisas ta.

"Ennetav ristkasutustasu kaotamise otsus põhines soovil tagada klientidele üleminekul maksimaalne paindlikkus ja sujuvus juhuks, kui oleks tekkinud suuremaid kõrvalekaldeid plaanitud sularaha kättesaadavuse tagamisel," lausus Siilivask.

Täna võib öelda, et kõik läks hästi, automaatide täitmine õnnestus viperusteta ning Swedbanki kliendid saavad igast harjumuspärasest kodupanga automaadist soovitud summa eurosid välja võtta, lisas ta.

SEB aga võttis ristkasutuse eest raha ja teeb seda ka edasipidi. „Kõik võrgud, mis ei ole SEB võrgud, seal kehtib teenustasu 9 krooni pluss 2,5% väljavõetavast summast,“ kommenteeris SEB kommunikatsioonijuht Silver Vohu.

Vohu sõnul SEB kontorite juures olevatest pangaautomaatidest sai raha välja võtta kuni kella 18.00, st ainult kuus tundi ei saanud nende automaatidest sularaha välja võtta.

Kuna SEB alustas klientide teavitusega kuu aja eest, usub Vohu, et inimesed varusid endale sularaha enne automaatide sulgemist.

 

Hetkel kuum