Kadrin Karner • 18. jaanuar 2011 kell 8:54

Indrek Raudne: 15 korda tõusnud parkimishinna taga Tallinna kesine finantsseis

IRL-i Tallinna linnavolikogu fraktsiooni esimehe Indrek Raudse sõnul on m-parkimisel 15-minutilise sammu kehtestamise taga linna jätkuvalt kesine finantsseis ning vajadus linna tulubaasi kiirelt suurendada.

„Linna halva majandamise tõttu on Tallinna linnavalitsusel vaja välja mõelda aina uusi skeeme, millega linnakassat täita,“ sõnas Raudne pressiteate vahendusel.

Samuti peab Raudne ebamoraalseks, et linn ei teavitanud muudatustest eelnevalt linnaelanikke, mistõttu on paljud inimesed saanud parkides ebameeldiva üllatuse osaliseks. See näitab tema sõnul taaskord seda, kuidas Tallinna linnavalitsuses asju aetakse. Raudse sõnul võib uues parkimiskorralduses leida paralleele mullu suvel kehtestatud müügi- ja paadimaksuga. 

IRL-i fraktsioon annab järgmisel volikogu istungil menetlusse ka selle teemalise arupärimise linnavalitsusele.

Tallinna linnvalitsuse transpordiameti juristi Talvo Rüütelmaa sõnul ei saa minutipõhiselt parkimistasu arvestamiselt 15 minutise sammu peale üleminemist hinnatõusuks nimetada, kuna siiani on lihtsalt linnakodanikud saanud parkida soodustingimustel, kirjutas tänane Eesti Päevaleht.

Hetkel kuum