Kadrin Karner • 21. jaanuar 2011 kell 5:18

Eile lõppes valimistele kandidaatide esitamine

Eile õhtul pandi märtsis toimuvate Riigikogu valimiste valimisnimekirjad lukku. Üheksa erakonda esitas kokku 760 kandidaati, millele lisandus 34 üksikkandidaati.

Esitatud kandidaatide arv erakonniti:

Eesti Reformierakond 125, Sotsiaaldemokraatlik Erakond 125, Erakond Isamaa ja Res Publica Liit 125, Vene Erakond Eestis 16, Erakond Eestimaa Rohelised 125, Eestimaa Rahvaliit 88, Erakond Eesti Kristlikud Demokraadid 15, Eesti Iseseisvuspartei 16, Eesti Keskerakond 125.

Üksikkandidaate laekus 34:

Leo Kunnas, Raimond Ellik, Andreas Reinberg, Siiri Sisask, Valdo Paddar, Aare Siir, Heiki Merirand, Märt Meesak, Anti Poolamets, Kalle Hiob, Svetlana Ivnitskaja, Anne Eenpalu, Taira Aasa, Koit Luus, Priit Tammeraid, Rein Teesalu, Toomas Trapido, Andres Ergma, Veiko Rämmel, Mart Helme, Eugen Veges, Henn Põlluaas, Guido Paes, Sten-Hans Vihmar, Martin Helme, Ingvar Tšižikov, Aivar Koitla, Mark Soosaar, Üllar Õun, Mihhail Derbnev, Volli Alt, Ilmar Ibragimov, Ragnar Nurmik, Ege Hirv. 

Seega esitati eelseisvateks valimisteks kokku 794 kandidaati.

Eesti 12-st registreeritud erakonnast esitas oma nimekirjad 9 erakonda. 2007. aasta valimistel osales 11 erakonda. Eelmistel valimistel osales kokku 975 kandidaati, neist 7 üksikkandidaati. Seni on kõige enam üksikkandidaate (25) kandideerinud 1992. aasta valimistel.

Vabariigi Valimiskomisjon kontrollib eelseisvatel päevadel esitatud kandidaatide nõuetekohasust ning registreerib kandidaadid 25. jaanuaril. Kolme päeva jooksul pärast registreerimist on kandidaadil õigus kandideerimisest loobuda. Seega selguvad valimistel osalevate kandidaatide lõplikud nimekirjad 28. jaanuaril.

Hetkel kuum