• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Karsten Ree jõudis oma raha Taani pangahukust päästa

  Taani miljardär Karsten Ree, kes lubas suuri summasid investeerida ka Eestisse Audru kalakasvatusse, jõudis nädalavahetusel pankrotti läinud Amagerbankenist oma raha – 200 miljonit Taani krooni – enne kollapsit välja võtta, kirjutab Taani ajaleht Jyllands-Posten.

  Ree sõnul kaotas ta panga vastu usalduse juba läinud suvel, kui selgus, et pank on kandnud suuri kahjumeid.
  „Kaotasin usalduse panga juhtkonna vastu ja võtsin oma raha välja. Selle üle võin täna vaid rõõmustada,“ ütles Ree. Ree sõnul kaotas ta usalduse juhtkonna vastu kui nägi, kuidas see panga halba seisu pidevalt varjata püüdis. Ree on finantskriisis kaotanud investeeringutelt ca 800 miljonit Taani krooni, kuid see pole teda börsifirmadesse investeerimisest eemale peletanud. Ajalehele Berlingske kinnitas Ree, et on jätkuvalt miljardär.
  Amagerbanken oli suuruselt viies börsil noteeritud pank ning arvult kaheksas, mille Taani riik on päästnud alates 2008. aastal süvenenud finantskriisist.
  Analüütikud prognoosivad, et Amagerbankeni pankrot võib Taani väikepankade jaoks rahalaenamise raskemaks teha ning kannustada konsolideerimiste lainet riigi pangandusturul. Taanis on 125 panka võrreldes 89 pangaga Rootsis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.