Karsten Ree jõudis oma raha Taani pangahukust päästa

Sirje Rank 08. veebruar 2011, 10:38

Taani miljardär Karsten Ree, kes lubas suuri summasid investeerida ka Eestisse Audru kalakasvatusse, jõudis nädalavahetusel pankrotti läinud Amagerbankenist oma raha – 200 miljonit Taani krooni – enne kollapsit välja võtta, kirjutab Taani ajaleht Jyllands-Posten.

Ree sõnul kaotas ta panga vastu usalduse juba läinud suvel, kui selgus, et pank on kandnud suuri kahjumeid.

„Kaotasin usalduse panga juhtkonna vastu ja võtsin oma raha välja. Selle üle võin täna vaid rõõmustada,“ ütles Ree. Ree sõnul kaotas ta usalduse juhtkonna vastu kui nägi, kuidas see panga halba seisu pidevalt varjata püüdis.
 
Ree on finantskriisis kaotanud investeeringutelt ca 800 miljonit Taani krooni, kuid see pole teda börsifirmadesse investeerimisest eemale peletanud. Ajalehele Berlingske kinnitas Ree, et on jätkuvalt miljardär.

Amagerbanken oli suuruselt viies börsil noteeritud pank ning arvult kaheksas, mille Taani riik on päästnud alates 2008. aastal süvenenud finantskriisist.

Analüütikud prognoosivad, et Amagerbankeni pankrot võib Taani väikepankade jaoks rahalaenamise raskemaks teha ning kannustada konsolideerimiste lainet riigi pangandusturul. Taanis on 125 panka võrreldes 89 pangaga Rootsis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. February 2011, 10:38
Otsi:

Ava täpsem otsing