Taani rikkur Nokia aktsiaga veel rikkam

Sirje Rank 27. mai 2014, 11:23

Taani üks rikkamaid mehi Karsten Ree teenis julgelt Nokia aktsiale panustades 15 kuuga enam kui pool miljardit Taani krooni, kirjutab Taani majandusleht Börsen.

"See on üks kord elus ette tulev võimalus," kommenteeris Ree, kes Eestis sai mõned aastad tagasi tuntuks plaaniga rajada Pärnumaale Audrusse hiiglaslik kalakasvandus.

Oste alustas ta suvel 2012, investeerides madalseisus Nokia aktsiatesse kokku 430 miljonit Taani krooni. Hind oli siis umbes 1,33 eurot aktsiast. Veidi enam kui poole aastaga on investeering end enam kui kahekordselt ära tasunud. Kokku teenis ta investeeringult 560 miljonit Taani krooni (75 miljonit eurot).

"Paljud ei pidanud seda (toona) heaks investeeringuks. Enne kui aktsiad müüdud said," ütles Ree, kes sai miljardäriks 2008. aastal, kui müüs eBayle oma elutöö, Taani suurima ostu-müügi portaali Den Bla Avisen.

Ree möönab, et riskantne investeering ei andnud meelerahu. "See valu kestis 15-16 kuud," ütleb ta. "Mõtlesin sellele hommikust õhtuni. Mõnel korral olid asjad õige volatiilsed. See investeering võis anda nii suure tulu kui üldse mitte midagi."

Täna oli Nokia aktsia hind Helsingi börsil 5,8 eurot.

Praegu on Ree aktsiaportfell vähem "närve sööv". Ta on üsna suurelt investeerinud näiteks Novo Nordiskisse. Samuti on tal Coloplasti, Vestase ja Pandora aktsiaid. USA aktsiatest on tal näiteks Google'i aktsiaid.

Karsten Ree kalduvus panustada suurelt üksikutele raskes seisus firmade aktsiatele on eriliselt riskantne investeerimisstrateegia, kommenteeris Börsenile üks analüütik. "Härra ja proua Hansenile (ehk lihtsurelikele) me seda ei soovita."

Ree panustas omal ajal suurelt ka Taani raskustes Amagerbankeni aktsiasse, kuid kaotas kõik. Kokku ca 750 miljonit Taani krooni.


Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. May 2014, 13:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing