Katariina Krjutškova • 10. veebruar 2011 kell 12:48

Rannu: kiiresti tuleb luua kalleid töökohti

Valimislubadustest tuleks esimesena kehtestada sotsiaalmaksu ülempiir, sest tööpuudus on hetkel kõige suurem probleem ja eriti tähtis oleks juurde luua kõrgepalgalisi töökohti, sõnas Kitman ASi juht Ilo Rannu.

„Täna tuleb keskenduda töökohtade, eriti kallite töökohtade loomisele, kuigi haigekassale ja pensionifondile paneb see olulise põntsu,“ ütles Rannu. Sotsiaalmaksu ülempiiri seadmine on reformierakonna valimisprogrammis, kuid Rannule meeldib enim IRL.

„Nad on nii mõneski osas asju julgemalt vaadanud. Reform püüab olla võimalikult stabiilne ja on sellega põhimõtteliselt oma nime kaotanud,“ ütles Rannu. IRLi programmis on Rannu arvates kõige sümpaatsem tasuta kõrghariduse lubamine uutele vastuvõetutele.

Rannu ütles, et tema jaoks jääb sotside programm mõistmatuks, kuidas nad enda ideed rahastatud saaksid. Rannu ütleb, et reformil on seevastu nägemus, kuidas edasi minna.

Roheliste lubaduse ehk kodaniku palga maksmise peale hakkab Rannu südamest naerma. „Kas meil on nafta puurkaevud kuskil? Arvan, et nad teevad nalja,“ ütles Rannu.

Siiski ütleb Rannu, et pole otsustanud, millise erakonna poolt hääletab. Igatahes valib ta kahe vahel: IRLi või Reformierkonna.

Rannu vastas Äripäeva päevaküsimusele – milline kõige kallimate valimislubaduste seast tuleks kindlasti täita.

Hetkel kuum