Katre Pilvinski • 22. veebruar 2011 kell 15:43

Statoil: muudatused likvideerivad kütuseärist "dopingu"

Täna Riigikogus vastu võetud vedelkütuse seaduse muudatused likvideerivad kütuseärist "dopingu" ning on väga olulise tähtsusega nii turuosalistele kui riigile, arvab Eesti Statoili peadirektor Helle Kirs-Toiger.

"Paari aastaga on mootorikütuste kaubanduses välja kujunenud ulatuslik käibemaksupettus, mille tulemusel ausalt makse maksvate kütusemüüjate majandustegevus on olnud tõsiselt raskendatud. Konkurentsis on maksude tasumisest kõrvalehoidumine võrreldav dopingu kasutamisega spordis, kus ebaausa eelise kasutamine dopingu näol on keelatud. 2010. aastal olid mootorikütuste turul võtjateks käibemaksuvaba kütuse "skeemis" osalejad ning kaotajaks kõik ausalt makse maksvad ettevõtted ja Eesti riik," rääkis Kirs-Toiger Delfile.

Statoili juht avaldas ka lootust, et nüüd, kus Riigikogu on seadusesse parandused teinud ja õiguslik raamistik on selgem, on ka järelevalveorganitel lihtsam oma tööd efektiivsemalt teha ning eristada ausaid ettevõtteid maksupettusteks loodud ettevõtetest.

"Usun, et esimesi tulemusi saame näha juba paari kuu jooksul, sest siis on näha kas jätkuvalt luuakse Eestis igal kuul ligi 20 uut kütuse müügiga tegelevat ettevõtet või hakkab olukord normaliseeruma," lisas ta.

 

 

Hetkel kuum