Pinge Fukushima jaamas tõuseb

Katri Soe-Surén 14. märts 2011, 15:08


Olukord Fukushima tuumajaamas muutub üha pinevamaks. Teise bloki reaktor on ilma jahutusveeta, suuri probleeme on veel kahe reaktori jahutamisega.

Tuumajaama haldav Tokyo Electric Power Company (Tepco) teatel on 2. bloki reaktori tuumavardad täielikult ilma veeta ja et rõhk reaktoris tõuseb. Tepco ei välista, et reaktoris on toimunud osaline tuumavarraste sulamine.

Spiegel Online refereerib uudisteagentuuri Kyodo edastatud infot, mille kohaselt on jahutusvesi 2. bloki reaktoris dramaatiliselt vähenenud, väidetavalt on nelja meetri kõrgused vardad, mis peaksid olema täies ulatuses ümbritsetud jahutusveest, 3,70 meetri ulatuses veest väljas.

3. reaktoris toimus täna hommikul kaks vesinikuplahvatust, mis jätsid siiski terveks reaktori ümber oleva teraskesta. 11 inimest sai vigastada, neist üks raskelt. Valitsuse pressiesindaja Yukio Edano sõnul oli ohvrite seas neli sõdurit ja seitse tehnikut.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    16. March 2011, 09:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing