USA teatas edust Liibüas

Katre Pilvinski 20. märts 2011, 15:26

USA staabiülemate ühendkomitee esimees admiral Mike Mullen teatas, et operatsioon Liibüas kulges hästi ning et sellel saavutati "tähelepanuväärset edu".

Mullen rääkis intervjuus telekanalile NBC, et lennukeelutsoon Liibüa kohal funktsioneerib efektiivselt ning Gaddafi lennukid ja kopterid ei ole mitu päeva õhku tõusnud. Ta ütles ka, et õnnestus peatada Liibüa liidrile kolonel Muammar Gaddafile ustavate vägede pealetung Banghazi linnale,  mis on ülestõusnute tugipunkt, vahendas ERR.

Mulleni sõnul sooritati enamik sõjalennukite rünnakuid maavägede, õhutõrje positsioonide ja lennuväljade pihta ning ütles, et ta ei ole näinud teateid ohvritest tsiviilelanike hulgas. Rünnaku eesmärgina nimetas ta tsiviilelanike kaitsmist, mitte Gaddafi kukutamist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    22. March 2011, 09:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing