Katre Pilvinski • 20. märts 2011 kell 12:26

USA teatas edust Liibüas

USA staabiülemate ühendkomitee esimees admiral Mike Mullen teatas, et operatsioon Liibüas kulges hästi ning et sellel saavutati "tähelepanuväärset edu".

Mullen rääkis intervjuus telekanalile NBC, et lennukeelutsoon Liibüa kohal funktsioneerib efektiivselt ning Gaddafi lennukid ja kopterid ei ole mitu päeva õhku tõusnud. Ta ütles ka, et õnnestus peatada Liibüa liidrile kolonel Muammar Gaddafile ustavate vägede pealetung Banghazi linnale,  mis on ülestõusnute tugipunkt, vahendas ERR.

Mulleni sõnul sooritati enamik sõjalennukite rünnakuid maavägede, õhutõrje positsioonide ja lennuväljade pihta ning ütles, et ta ei ole näinud teateid ohvritest tsiviilelanike hulgas. Rünnaku eesmärgina nimetas ta tsiviilelanike kaitsmist, mitte Gaddafi kukutamist.

Hetkel kuum