Anu Jõgi • 7. aprill 2011 kell 14:41

Soomes pankrotte sama palju kui kriisiajal

Selle aasta kolme kuuga on pankrottide arv Soomes kasvanud sama suureks, kui see oli 2009. aastal, kirjutab Kauppalehti. Kolme esimese kuuga esitas pankrotiavalduse 900 ettevõtet, mis on 10 protsendi võrra mullusest rohkem. Pankrot on juba välja kuulutatud 570 firmale, mis on mullusest 13 protsendi võrra rohkem.

Andmete koguja Asiakastiedo ennustas, et selle aasta lõpuks pankrotistub Soomes 3200 ettevõtet, seda ennustust on aasta algusega võrreldes ülespoole kruvitud.

Pankrotte on juurde toonud laenuandjate karmimaks muutunud võtted. Esimese astme kohtusse on toodud pankrotiavaldusi, mis põhinevad küllaltki väikestel võlgnevustel.

Nii mõneski Soome maakonnas on aasta alguses hästi käima läinud

Suurematest valdkondadest on aasta alguses varasemast veerandi võrra kasvanud pankrottide arv majutus- ja toitlustusvaldkonna ettevõtetes ja kaubanduses. Transpordi ja kommunikatsiooni alal on pankrotte varasemast mõnevõrra vähem.

Hetkel kuum